השבטים, פילוג בעם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב. אם הקב"ה כ"כ רוצה שעם ישראל יהיה מקשה אחת וכולם יהיו מאוחדים מאוד כמו "ויחן שם ישראל נגד ההר" מדוע מהתחלה הוא בעצמו פיצל אותנו וחילק אותנו לשבטים ובתוך הארץ כל שבט גר בנחלה שלו מהתחלה כבר היה "אני משבט דן" "ואני משבט ראובן" אם כולנו היינו ´בניו של יעקב´ זה כבר היה פחות פילוג .. מחכה לתשובה בקוצר רוח

תשובה

שלום וברכה

הגדרה עצמית של שבט מסויים או קבוצה מסויימת אין לה כל קשר למחלוקת. מחלוקת היא רק בביטול הזכות לקבצוה אחרת להתקיים. כל השבטים חיו בשלום זה עם זה כל אחד על נחלתו.

זוהי הדרך האידיאלית לחיי שלום. כל אחד עם הכרה עצמית המכבד את זכותו של האחר להכרה עצמית, כך יכולים לחיות אשכנזים עם ספרדים חסידים וליטיאם תימנים ויוצאי אתיופיה באהבה ואחווה שלום וריעות.

ברכה,