גניבת דעת מהמעביד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,אני זכאי להחזר מס עקב מעבר לפריפריה ונודע לי במעמד ההחזר שהסכום לו אני זכאי נמוך ממה שחשבתי (עקב גילום וכו´). את עיקר הסכום כעת מרויח המעסיק שלי ולא אני. חשבתי לעשות החזר מס במס הכנסה ולא אצל המעביד וכך לקבל את כל הסכום במקומו וללא ידיעתו. האם הדבר מותר או נחשב לגניבה או לגניבת דעת? אציין שמבחינת המעסיק המצב ישאר כמו לפני המעבר.

תשובה

שלום וברכה

אם החוק נותן את הכסף למעביד אסור לגנוב ממנו. ניתן אולי להגיע איתו להסכם שיתן לך חלק מהכסף.