אבלות על ידידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידידה טובה שלי נהרגה לפני יומיים בתאונת דרכים. רציתי לשאול שתי שאלות. השאלה הראשונה שלי האם חברים קרובים נחשבים אבלים או מנחמים? כי אני יודע שיש מנהגי אבל למשפחה אבל מה אם אבלות על אובדן חברה קרובה? שאלה נוספת שיש לי, בהלוויה היה אדם שניהל את אותה ולפני הקבורה(אני חושב שהוא היה רב) ולפני הקבורה הוא הסביר לנו שיש מידת דין בעולם ואותה בחורה לקחה עליה את מידת הדין למות מוות אכזרי בדריסה על מנת להציל מאות אנשים. האם זה נכון? כי עכשיו אני מרגיש כעס אדיר על השם. וזה מרגיש לי ממש לא הוגן שידידה שלי לקחה על עצמה את מידת הדין (הוא אמר "נבחרה אך אני מקווה שנשמתה בחרה זאת) ומתה מוות כואב מאוד כדי לקחת את הדין על אנשים אחרים. אותו אדם אמר לי שכך פועל העולם, זה מרגיש לי לא הוגן. אני יודע שאני לא אמור לכעוס על השם וזה לא הפתרון אך אני לא מצליח להפסיק, ובגלל זה אני פה ומקווה לשמוע דברים שירגיעו את רוחי. תודה לכם איני מעוניין שהשאלה תתפרסם באתר.

תשובה

שלום וברכה

אין לך דין אבילות. אני לא הייתי בשמים ואני מניח שגם הרב ההוא לא היה בשמיים וכך אני מניח שהוא לא ממש יודע מה נעשה שם ומי לקחת את מידת הדין ומי לא.