טוב לצדיק וטוב לשכנו, מה פרוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בבטוי טוב לצדיק וטוב לשכנו...מיהו הצדיק האם הכוונה רק למשה?או למשה אהרון ובניו? אם הכוונה רק למשה למה הרי גם אהרון ובניו חנו באותו מחנה יחד עם משה? -אם הכוונה למשה אהרון ובניו מדוע מציין רש"י שהשבטים למדו ממשה להתמיד בלימוד התורה ולכן נהיו גדולים בתורה?למה לא מצויין גם את אהרון ובניו?

תשובה

שלום וברכה

כמובן שהכוונה לכל הצדיקים. אולם משה רבינו מפורסם בלימוד התורה שלו ועל כן כאשר מזכירים את השכנים שזזכו ללמוד תורה אומרים שהם למדו את זה ממי שהיה ידוע אצלינו ללומד תורה הרבה. אבל בררו שהם גם למדו מאהרן לנהוג בדרך ה' ואולי אף בלימוד תורה הם למדו הרבה מאהרן כי ברור שהיה אהרן הכהן גדול בתורה, אבל הדברים אינם מוזכרים בפירוש ולא נמצא בתורה שהיה אהרן לומד תורה הרבה ועל כן לא מזכירים זאת.

בברכה