כיצד לשכנע חילונייה שלא תביא ילד מחוץ לנישואין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אחותי גרושה לאחר מסכת גירושין קשה, החליטה להביא ילד לעולם עם בן זוג שהיא חיה איתו, (השם ישמור), ולא רוצה להתחתן איתו. אני דיברתי איתה על הנושא אבל היא לא מבינה את המהות שבענין. אני צריכה עזרה לשכנע אותה שתבין את המהות (היא חילונית), מי יכול לעזור לי לשכנע אותה ? אני רוצה להציל את הנפש שלה, ושל התינוק שצריך להוולד.

תשובה

שלום וברכה,

תסבירי לה, שחברות עלולה להתפרק מהר, מאחר ואין כאן קשר מחייב של נישואין, והילד שלה עלול לחיות במשפחה חד הורית, וזה לא לטובת הילד. ואפילו אם הוריו לא יפרדו, אבל הוא יהיה שונה בחברה, כי הוא יהיה ילד שלא בא ממסגרת הנישואין.

אם היא מאמינה במזל, תסבירי לה שמעשה זה מוריד את מזלו של האדם, עם כל התוצאות הכרוכות בכך, כפי שכתוב בספרי הקבלה.

בברכה,
מנשה בן פורת