הסח הדעת בברכות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול אם לדוגמה אני יושבת על ספסל בחוץ ומברכת על המים נגיד ולאחר מכן אני הולכת בערך חצי שעה (באותה עיר) ורוצה לשתות שוב פעם האם אני צריכה לברך? או אם אני נכנסת למבנה או אוטובוס כאשר כבר בירכתי כשהייתי בחוץ האם עלי לברך שוב אם ארצה לשתות? אני כל פעם מסתבכת אם זה ומעדיפה לא לברך אך אשמח אם תחדדו לי יותר את העניין. אני יודעת שכשאני נמצאת באותו מבנה לא משנה כמה זמן לא מברכים פעמיים את אותה הברכה. תודה רבה מראש!!!

תשובה

שלום וברכה

כאשר את בתוך בית ונשארת באותו בית אינך צריכה לברך שוב. כאשר יצאת מבית לבית, יש לברך שוב.

כאשר את בהליכה ובירכת בנקודה מסויימת אינך צריכה לברך במשך ההליכה אף אם ההליכה היא ארוכה ואינך רואה את המקום שבו בירכת.

כאשר ישבת במקום מסויים בפארק וכדו' ובירכת ולאח רמכן עזבת את המקום, הברכה חלה עד למרחק שאת עדיין רואה את המקום שבירכת בו.

כאשר את יושבת בתחנה מחוץ לאוטובוס ומברכת ושותה ושוב את עולה לאוטובוס עלייך לברך שוב.

אם יש שאלות נוספות אשמח לענות.