הטבלת כלים, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, ישר כוח על העבודה החרוצה שאתם עושים אודה לכם אם תוכלו לעזור לי. אני חוזרת בתשובה וקניתי כלי אוכל חדשים ועכשיו אני צריכה להטביל אותם. יש לי כמה שאלות לגבי הטבלת כלים ואני קצת לחוצה מהעניין מהחשש שלא אעשה את זה נכון ויצא שאוכל בכלים לא מוטבלים. אשאל כמה שאלות: 1. הבנתי שאת הכלים מטבילים אחד-אחד, ואת הסכו"ם אפשר להטביל ביחד. אבל אם אני מטבילה את הכלים הגדולים (צלחות, קערות, סירים וכו´) אחד-אחד, האם על כל אחד מהם אני צריכה לברך מחדש "על טבילת כלי" או שלברך "על טבילת כלים" ואז להטביל אותם אחד-אחד בלי לברך שוב? 2. בשולחן ערוך כתוב שכלי עץ אין צורך להטביל, וראיתי בתגובות לשאלה אצלכם שכתוב שכן צריך להטביל, אז מה נכון? 3. המקווה שבעירי (כפר סבא) מיוחד להטבלת כלים והוא פתוח כל שעות היום וכנראה בלי השגחה. איך אדע אם הוא מקווה כשר? האם יש תעודה מסויימת? או קריטריונים שאני בתור מישהו שבאה ורואה את המקום יכולה להבין על דעת עצמי אם זה מקווה כשר וטהור? 4. בשולחן ערוך כתוב שמברכים על הטבלת הכלים בחוץ ומטבילים בפנים, ולא הבנתי את זה, לברך לפני שאני נכנסת למקווה ואז לטבול? אני מניחה שלא הבנתי נכון. 5. אני רווקה, ולבתולות בימינו אסור לטבול במקווה. אבל כדי לטבול את הכלים אני צריכה קודם לטבול את הידיים שלי כי לאחר מכן בטבילה אני אוחזת את הכלי ביד שלי, האם מותר לי להטביל את ידיי? זה לא אסור? והאם לברך משהו בעת טבילת ידי? והאם עצם אחיזתי בכלי לא נחשבת חציצה לטיהור הכלי? 6. כמה זמן הכלים צריכים להיות בתוך המים? אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי כי אני לחוצה מהעניין הזה. זה פעם ראשונה שאני עושה את זה, ולא ראיתי מעולם מישהו עושה את זה אז אין לי דוגמא או זיכרון. אז אני עושה לפי ההוראות שאני מבינה. שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

1. ברכה אחת על הכל, פוטרת.

2. אין צורך להטביל. ?

3. תבררי במועצה הדתית המקומית.

4. מאחר ומדובר במקום מיוחד לטבילת כלים בוודאי יש לברך רק במקום הטבילה.

5. אין צורך לטבול את הידיים לפני כן יש להרפות במעט את האחיזה על הכלי וכך לא יהיה חציצה.

6. שניה. העיקר שהכל יהיה בתוך המים.

בהצלחה,