צאת השבת ממתי אפשר לבצע מלאכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה, יש לי מספר שאלות לגבי יציאת השבת. 1. האם יציאת השבת היא עפ"י השעה שנקבעה בלוחות השנה שמקבלים בבית הכנסת או שצריך להמתין כ 10 דק´ מעבר לשעה שרשומה? 2. האם בשעה שיוצאת השבת אפשר כבר לבצע עבודות לדוגמא: שטיפת הבית, הפעלת מכונה כביסה וכדמ´ וזאת לפני ששומעים הבדלה?. אודה לתשובתך. תודה מראש, ענבל

תשובה

שלום וברכה

1. רוב קהילות ישראל נוהגים שהזמן הכתוב בלוח שנערך על ידי יראי ה' הוא הקובע ליציאת השבת. יש רבים וטובים שנהגו להקפיד על זמן רבינו תם שהוא מאוחר יותר מהסמן הכתוב בלוחות וכך ראוי לנהוג כל ירא שמים.

2. לאחר יציאת השבת אין לעשות מלאכה אלא לאחר הבדלה או לאחר אמירת "ברוך המבדיל בין קודש לחול" אף ללא הבדלה.