מה אורך השערות שצריך להשאיר בשביל פאות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה האורך של השערות שצריך להשאיר בצדדים ?

תשובה

שלום וברכה,

מקומן של פאות הראש, מתחילות בשערות שהם בקו ישר ממול המצח, ומסתימות אחרי האוזן לגמרי. ויש אומרים, שמקום הפאות מסתיימות בסיום העצם שליד האוזן.

האיסור דווקא במגלח בתער (סכין גילוח), וראוי לכל אחד להחמיר גם שלא לגזור הפאות במספריים עד סמוך לבשר, כעין תער, וכן שלא לגלח הפאות במכונת גילוח חשמלית, אפילו אם אינו מצמיד את מכונת הגילוח לבשר.

בברכה,
מנשה בן פורת