האם מותר להתפלל על אדם גוסס שימות מהר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, סבתא שלי נמצאת בימים אלו במצב סופני אחרי שבץ. הפחד שלנו, שהיא תשאר בחיים במצב סיעודי. כמובן שאנחנו יודעים שהכול מאת ה´, ומקבלים את זה באהבה - פשוט קשה לנו לראות אותה סובלת. רציתי לדעת אם אפשר לבקש מהקדוש ברוך הוא שסבתא תסיים את חייה כמה שיותר מהר? ואם זאת לא עזות חס שלום לבקש מבורא עולם משהו כזה? והאם יש תפילה מיוחדת למקרה כזה ? תודה

תשובה

שלום וברכה,

כך נוסח התפילה על אדם שחולה במחלה סופנית, והדבר ברור שאין לחולה שום סיכוי לחיות, והוא מצטער מאד מיסורים קשים ומרים: "אנא ה', חוסה נא וחמול ורחם על החולה פלוני (כאן יזכיר שם החולה), להחיותו. ואם כבר נגזרה גזירה עליו, בטל נא מעליו יסוריו, והטוב בעיניך עשה".

בנוסח זה אין מבקשים מפורש שיפטר, רק ברמז ("ואם כבר נגזרה גזירה עליו, בטל נא מעליו יסוריו"), ורק אחרי שביקשנו שיגאל מיסוריו על ידי שיבריא, וגם מסרנו הדבר בידי שמיים ("והטוב בעיניך עשה").

מקור: חזון עובדיה, אבלות כרך א', עמ' לט.

בברכת רפואה שלימה,
מנשה בן פורת