האם מותר שמחיצות הסוכה יהיו מבדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השנה אני בונה סוכה, ואבא שלי אמר לי, שבגלל שהשלד הוא ברזל אז צריך להעביר מין חבל בין מוט למוט, כדי שלא יהיה רק ברזל, והוא אמר שצריך 3 חוטים ובין חוט לחוט 22 ס"מ. האם הדבר נכון? איפה המקור?

תשובה

שלום וברכה,

הדבר נכון, אך לא בגלל שאסור לעשות סוכה רק מברזל, אלא משום שכנראה שאתה עושה את מחיצות הסוכה מבד וכדומה, ומחיצות אלו פסולות, כיוון שהם מתנועעות ברוח.

כדי להכשיר סוכה זו, עליך לקשור מסביב לסוכה, 4 חבלים עבים או חוט ברזל עבה וכדומה (ולא שלושה כמו שכתבת), באופן חזק ויציב, שלא יתנועעו ברוח. חבלים אלו קושרים בתחתית הסוכה, כלומר, מרחיקים מקרקע הסוכה 25 ס"מ וקושרים את החבל, ומרחיקים שוב מהחבל הראשון 25 ס"מ וקושרים שוב את החבל השני, וכו'.

מקור: מרן רבנו עובדיה יוסף בחזון עובדיה סוכות, עמ' א והלאה.

בברכה,
מנשה בן פורת