האם זה חטא לא לסלוח ביום בכיפור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, לאחר נתק משפחתי של כ 5 שנים עם החמים איתי ובעלי, האם חובה עליי לסלוח להם ביום כיפור??? יש לציין שבעבר כל פעם שנפגעתי מהם- תמיד ויתרתי למען שלום בית. היה פעם אפילו נתק של שנה ושוב סלחתי אך מהר מאוד שוב המשיכו בדרכם הדורסנית ושוב נוצר נתק מצידנו כי לא הסכמנו יותר להתנהגותם הפוגעת וכעת, לאחר שבמשך 5 שנים המשיכו להאמין שהם אלו שצודקים- הם מעוניינים לבקש סליחה. איני מאמינה להם כלל והם הזיקו רבות לי ולבעלי, לזוגיות שלנו ואפילו הכפישו את שמי בפני הוריי. האם חובה עליי לסלוח?????

תשובה

שלום וברכה

אם הם מתכוונים להיטיב דרכיהם בוודאי מצווה לסלוח להם ולוותר ובזכות זה תזכי לשנה טובה. למרות שאם הם הכפישו אותך לפני הורייך הם חייבים לומר להורייך שהדברים הם דברי שקר. אולם אם מבקשים סליחה לכבוד יום כיפור ואינם מתכוונים באמת להשתנות, אין כל עניין לסלוח להם.