דיבורים בבית הכנסת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, שוב יש לי שאלה ואשמח אם תוכלו לענות לי כפי שתמיד אתם עושים בטוב לבכם לזכות את הציבור היהודי. אני יודעת שבזמן התפילה בבית הכנסת אסור לדבר. אבל נתקלתי במצב שלא בדיוק ידעתי מה עושים. יכול להיות שזה נשמע מטופש או שאין צורך לשאול לדבר כזה כי זה דבר ברור, אבל לפני קריאת הסליחות, יש קצת זמן עד שאנשים מגיעים, ובזמן הזה קוראים כמה מזמורים. אז בזמן שאחד המתפללים קרא מזמורים, דיברתי עם מישהי שמתפללת איתי ודיברנו מאט. ופתאום חשבתי, האם אסור לדבר בכלל בבית הכנסת? האם בבית הכנסת מותר להגיד רק תפילות ובשאר הזמן לאמר דברי תורה או לשתוק? האם מותר לדבר שיחה רגילה בזמן שאנשים קוראים מזמורים ? אשמח אם תענו על שאלתי, כי העוון של המדבר בזמן תפילה הוא גדול מאוד ואני לא רוצה ליפול בזה. תודה רבה מראש וכתיבה וחתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי רצוי מאוד שלא לדבר כלל בבית הכנסת וכך נהגו רבים וטובים. אולם לא ניתן לומר איסור בזמנינו על דיבור בבית הכנסת שלנו שלא בעת התפילה.