מדוע מתפללים כל השנה הרי כבר נגזר הדין ביום כיפור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי בבקשה לשאול, אם בראש השנה אנו נכתבים, וביום הכיפורים נחתמים, וכן בהושענה רבא זאת החתימה הסופית, אם כך, מדוע עלינו להתפלל ולבקש במהלך השנה כולה, הרי כבר נגזר נכתב ונחתם מראש השנה ועד הושענה רבה? תודה רבה וחתימה טובה

תשובה

שלום וברכה,

הגמרא (ראש השנה דף טז ע"א) עוסקת בשאלה שלך, ומשיבה [בתירוצה השני], שהתפילה מועילה גם לאחר גזר הדין.

אין ספק שיותר קשה לשנות את הגזר דין, מאשר לפני שנגזר הדין, (ולכן התפילות בימים אלו חשובות ביותר, כי אנו רוצים שהגזר דין יהיה לטובה ולברכה), אבל עדיין ניתן לשנות.

גמר חתימה טובה,
מנשה בן פורת