האם מותר לדבר לשון הרע כדי להוציא את הדאגה מהלב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי היא, אדם שנפגע מאדם אחר, ויש לו על הלב כאב גדול, אך בגלל ענייני לשון הרע אדם זה לא מדבר, הוא שומר בליבו את הכאב, ולא יכול לאוורר את עצמו, לשתף חבר קרוב בכאבו. איך יתכן, כי התורה שנקראת תורת חיים מורה על האיסור לדבר, מה לגבי "דאגה בלב איש ישיחנה," איך זה מתיישב עם איסור לשון הרע. דבר זה מאוד מטריד אותי, כי לעיתים אני מרגישה צורך לדבר עם חברה את אשר על ליבי, ואחר כך מתייסרת, האם חטאתי בלשון הרע. אודה על תשובתך

תשובה

שלום וברכה,

מותר לך לספר לחברה על אדם שפגע בך, אם המטרה היחידה היא כדי לשפוך את הלב, כמו שנאמר "דאגה בלב איש ישיחנה", ואין כוונתך להשמיץ את אותו אדם. ובתנאי שאל תגזימי ותגדילי את מה שעשה אותו אדם, וגם תדגישי לחברה ששכל כוונתך רק לשפוך את ליבך ולכן אין בזה איסור לשון הרע.

בברכה,
מנשה בן פורת