כיסוי מתחת לברך חובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הצורך בכיסוי מתחת לברך? האם זו לא סתם חומרה לא מחייבת? גרביים זו המצאה מודרנית, פעם לא היו גרביים. כמדומני שהחובה ההלכתית האמתית היא כיסוי עד הברך ועל כך סומכים רבים. אשמח אם יאירו את עיני במקורות קדומים לעניין זה.

תשובה

שלום וברכה

חובה לכסות את כל הרגל. אולי לא היו הולכים עם גרבים אבל היו הולכים בבגדים ארוכים עד הרצפה ובמכנס מתחת לשמלה הארוכה.

החובה לכסות את כל הרגל היא לא חומרא אלא כך היא הוראת ההלכה וכפי שפסקו הגר"מ אליהו הגר"ע יוסף הגר"ש ואזנאר ועוד.