האם מותר לגבר לומר שלום לאישה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב. אני מעוניין לדעת אם אפשר להקל בהילכות דיבור עם נשים כמו לומר שלום בדיבור?

תשובה

שלום וברכה,

במקומות שרגילים שגבר אומר שלום לאישה, מותר ואף מצווה לומר שלום לאישה, מאחר ואין כאן מעשה של חיבה וקירבה, אלא רק עניין של נימוס ודרך ארץ. ואם לא תאמר שלום, עלול להיות מכך חילול השם, שהאישה תחשוב שאין לך דרך ארץ חס ושלום, וכדומה.

רק במקום שלא רגילים שגבר אומר שלום לאישה, ולהיפך, אז אין לומר שלום, כי מעשה זה מתפרש כמעשה חיבה לאישה.

דיבורים באופן כללי עם נשים: אם זה לצורך, כמו בעבודה, במשפחה, וכדומה - מותר. ורק שיחות של פטפוטים, או של צחוק וקלות ראש, אסורות, שהן גורמות לקירוב דעת בין הגבר לאישה.

בברכה,
מנשה בן פורת