האם קשר טלפוני עם גבר נשוי נחשב לבגידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נשואה כ-6 שנים ולפני כ-4 שנים הייתי על סף גרושין והכרתי גבר נשוי באינטרנט. הקשר שלי עם הגבר הנשוי הוא טלפוני ותו לא, ונמשך כ-4 שנים מאז שבעלי פתח לי תיק ברבנות. אציין שבסוף לא התגרשנו אך קשה לי להתנתק מהגבר הנשוי. מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

חובה להתנתק ממנו. מלבד עצם האיסור ומלבד שהדבר יכול להביא איסורים רבים וקשים חמורים הרבה יותר מהקשר. הרי שעצם הקשר שלך איתו פוגע בקשר שלך עם בעלך ובקשר של אותו אדם עם אשתו. אשתו היא מס' 2 שלו, אם לא יותר גרוע, והיא מאבדת את חנה בעיניו והיא לא יודעת מה לעשות כדי להשתפר ולמצוא שוב את חנה בעיני בעלה, ונפשה עליה תאבל, והיא בצער גדול. וכאשר אשתו של אותו אדם מורידה דמעות על הקשר שלה עם בעלה, מתעורר עלייך קטרוג גדול מאוד ודינים קשים.

כך גם בעלך ואת מפסידים את החיים האמיתיים של זוגיות טובה ונהדרת, עקב קשר פסול זה.

היי חזקה והיפרדי ממנו ותזכי לחיי אושר עם בעלך ולכל הישועות ולכל הברכות לשנה טובה ולכתיבה וחתימה טובה.