למה המדינה צריכה לשלם לאברכים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע המדינה צריכה לשלם לאברכים? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

המדינה לא שילמה לאברכים. המדינה השתתפה מעט בהחזקת האברכים שהוגים בתורה. כשם שהמדינה ממנת אוניברסיטאות ותיאטרות ועוד ועוד כך גם עזרה לתלמידי הישיבות שחפצו להגות בתורה יומם ולילה.

המדינה היא אני אתה וכל האזרחים ומאחר וישנם כ-15 אחוזים ויותר מאזרחי המדינה החפצים לתמוך בצדיקים אלו, על כן על המדינה לעשות ולתמוך בלומדי התורה כי את כספי המיסים של ה-15 אחוז יש להוציא לפי רצונם ולא להשתמש בזה לחינוך לכפירה וכו'.