ילד הלובש בגד של בת, בעיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, 1. בעבודה יש בחור שאחראי על אזור מסוים ויוצא לי לעבור לידו מספר פעמים ביום. הוא חובש כיפה אבל הוא מדבר עם כל הבנות בעבודה באופן חופשי, ואני לא אומרת לו שלום וגם הוא לא. האם אני נוהגת שלא כשורה ומבזה אותו או פוגעת בכבודו כשאני מתעלמת ממנו? יש לציין שיש עוד בחור שעובד שם ולו אני כן אומרת שלום כי הוא אומר לי שלום.. 2.עוד בעבודה- זו מחלקה של בגדי ילדים ולפעמים אנשים לוקחים בגדים של בן לבת או להיפך, חלקם עושים זאת במודע וחלקם לא. האם אני חייבת להודיע להם שזה של בן כשהם אומרים לי שהם רוצים לבת ולהיפך? מניסיון יש כאלה שזה לא משנה להם. ואם שואלים אותי אם הבד מתקמט בכביסה וכו´ או דוהה האם אני חייבת לברר מבעוד מועד ולהגיד אם זה כן נפגם? כי זה פוגע בחנות ומצפים שאני אגיד כל דבר שיעזור למכור את הבגד.. 3. האם מותר לכל אחד להלחין מילים של קודש כמו תהילים, הזוהר, שיר השירים וכו´? ואם מישהו מלחין מותר לשמוע שיר של מילים מהזוהר? (יש שיר כזה שנקרא "קול גלגל"). 4. רכשתי מיקרופון ואני מחברת אותו למגבר. כשאני שרה בביתי אני סוגרת את החלון בחדרי, אך יש בליבי חשש שאולי השכנים שומעים בכל זאת. מה הדין? האם עליי להפסיק לשיר אף בביתי? 5. אחי לפני כחצי שנה הגיע לגיל מצוות בשעה טובה, ואני התחזקתי יותר מבני הבית ואני שומרת נגיעה מהמשפחה ולאחי קשה לקבל זאת. אחרי שהוא כבר הקשיב לי, הוא בכל זאת מביא למגע אם זה כי הוא רוכן מעליי לפעמים או כשהוא לוקח או מביא לי משהו ליד וזה מפריע לי.את זה הוא כבר לא יקבל. האם אני מגזימה? 6. עד כמה יש מקום להקל בענייני כשרות אצל סבא וסבתא? דודים? בברכת שבת שלום ותודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. נוהגת כשורה כראוי להת ישראל כשרה. אשרייך!!!.

2. לא חייבת לומר שזה לבן או לבת. את יכולה לומר שמסתבר שזה לא דוהה אבל לא בדקת את זה.

3. מותר אם כוונת המלחין לשם שמיים להתעוררות וכדו'.

4. אין לחשוש.

5. מגע רגיל שאינו נישוק וחיבוק מותר עם אח.

6. תכתבי לי יותר פרטים על הכשרות שם ואענה לך.