בישול כשראש השנה מתחבר עם שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום מבקשת לדעת לגבי ראש השנה ושבת שיוצאים ברצף מה קורה עם הפלטה מתי צריך להדליקה. שהרי מותר מאש לאש בחג תודה

תשובה

שלום וברכה

אכן מותר להדליק מאש לאש בחג ועל כן בחג הפלטה לא נחוצה כל כך.

אולם מאחר וצריך את הפלטה לשבת ואי אפשר לחבר את הפלטה בשבת, אייעץ לחבר את הפלטה מערב החג ולכוון שידלק לחצי שעה לפני כניסת השבת ויכבה לאחר מכן. לפני כניסת השבת, מותר להאריך את הפלטה למשך השעות הנצרכות.

אם צריך את הפלטה גם בשעות הבוקר יש לכוון גם בבוקר שידלק למשך רבע שעה וכאשר זה יופעל בשבת יש להאריך את הפעילות ככל הצורך.

בברכה,

בנימין שמאולי