עבודה במשטרה הכרוך בחילול שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, בזכותך אני חוזר בתשובה ,אני בן 27 נשוי+1,ורציתי לדעת מה הרב אומר בקשר לעבודה במשטרה?אני רוצה להתחיל לעבוד כשוטר,וכפי שאתה יודע עבודה דורשת לפעמים לצאת בשבת ובחגים.האם כדי ללכת או שלא? תודה.

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר בפיקוח נפש בוודאי שאין כל בעיה לעשות את כל הנדרש בשבת ומצווה יש בדבר. אולם אינני יודע עד כמה אכן שומרים את השבת במשטרה כפי ההוראות ועל כן אציע להתייעץ עם רב המשטרה ולדעת את המותר ואת האסור וכן לדעת את הכללים והפקודות במשטרה.

גם לארח מכן, רק אם אתה יודע בנפשך שתוכל לעמוד איתן על דעתך ודתך ולא לוותר על שמירת השבת במקרה של פקודה שנוגדת את כללי שמירת השבת, מותר לך להתגייס למשטרה. אם אתה חושש שלא תוכל לעמוד בלחץ המפקד ותחלל שבת אף במקרים שאין בהם פיקוח נפש אין לך להתגייס.