כשרות גבינה שהוכנה מחלב עכו"ם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

עליכם שלום מעוניין אני לדעת אם גבינה אשר הוכנה מחלב עכו"ם הינה כשרה לאכילה לאוכלי עכו"ם. שואל אני זאת בגלל הרנט (אינזים הגבנה) איתו מכינים את הגבינה לדעת כי זה לא בשר בחלב. שאלה זאת עולה כי אני גר בגולה מפאת עבודתי. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
גבינה אסורה אם זה מכיל natural rennet זה מקיבת עגל נבילה. כמו כן יש איסור דרבנן כללי על כל גבינות הנכרים. ישנם גבינות לבנות רכות שאינן מוגדרות גבינה על פי ההלכה ובהם יש מקום להקל כאשר הם אינם מכילים את האינזים דלעיל.
והנני בברכה