מחלוקות בבחירת סנדק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני צפויה בעזרת השם ללדת בן שלישי. אבי היה סנדק בבן הראשון, ובשני היה סנדק אחי בעלי. בתינוק זה אנו רוצים שאב בעלי יהיה סנדק מאחר והוא לא היה. יש לציין כי בזמנו לא ידענו את הלכות הסנדק וכיום אנו יודעים שעליו להיות ירא שמיים אלא אם מדובר בכבוד הורים. העניין הוא שאימי מאיימת לא לבוא לברית אם ניתן לאב בעלי. לי יש שני אחים אך אני לא קרובה אליהם ולא רוצה שיהיו סנדקים מה גם שאינם שומרי שבת וחיים באיסור עם נשים. כיצד עליי להתנהג במקרה זה? אב בעלי הוא אדם טוב ועוזר לנו הרבה ומגיע לו אך מנגד יש את אימי שמאיימת. רק לפני שאתה עונה לי אני רוצה לציין שאימי היא אישה קשה ומחפשת מחלוקות על ימין ועל שמאל ואי אפשר לרצות אותה כל הזמן ולפגוע באחרים בכדי שהיא תמשיך עם ההתנהגות השתלטנית שלה.

תשובה

שלום וברכה

הלכתית, בעלך לא צריך להתיחס כלל לאיומי אימך ואם היא לא רוצה שלא תבוא.

למעשה את ובעלך צריכים לעשות את החשבון האישי שלכם האם שווה לך לריב עם אימך או לא. את זה את יכולה לעשות חשבון של הפסד נגד שכר האם עדיף להיכנע לגחמות של אימך לעומת לא להתייחס אל גחמותיה גם במחיר מריבה.

בהצלחה,