קידוש שבת וקידושין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני לא נשואה ואין לי ילדים. בת 51. בצעירותי איבדתי את חברי ולכן לא נישאתי. לאחרונה מכבידה עלי מאוד הבדידות בערב שבת. אני גרה לבד. אני רוצה להשתתף בסעודת יום שבת וקידוש עם המשפחה. האם כועסים עלי מהשמים בכך שאין לי זיווג? מה עלי לעשות כדי לא להישאר בודדה בבית בערב שבת? האם עלי לשבת לשולחנם של אחיי? איפה המקום שלי? צריכה להיות נסמכת על שולחן אחרים? מדוע מתעכב הזיווג שלי?

תשובה

שלום וברכה

אם עשית השתדלות ראויה לזיווג ואת ממשיכה להשדל בזה, אין בך כל חטא.

ראוי לכבוד השבת כדי שהשבת תעבור בשמחה ובעונג ולא מתוך עצבות.

מומלץ שגם את תזמיני את המשפחה אילייך כדי שלא תרגישי כמי שנזקקת לטובות של אחרים.