סליחות, מימתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב 1)אינני יודעת ממתי מתחילים לומר סליחות איש לרעהו ולקרוא סליחות..בקשת סליחות מבורא עולם? סליחה על השאלה אשמח לדעת היכן יש את הכתובים ולקבל מידע בנושא 2) אם אשה היא ספרדייה מצד האם ואשכנזייה מצד האב...אך גדלה לפי מסורת של ספרדים האם זה בסדר שתמשיך ללכת לבית כנסת ספרדי וללכת על פי מנהגים ספרדיים? 3) האם סליחות הן רק על השנה שעברה? כיצד ניתן לבקש סליחה גם על שנים שקדמו במידה ואני מבינה היום שטעיתי במבט לאחור לא רק השנה הזו שנגמרת? אשמח לתשובתכם תודה

תשובה

שלום וברכה

1. אמירת פיוטי הסליחות, הספרדים מתחילים למחרת ראש חודש אלול והאשכנזים מתחילים בדרך כלל ביום ראשון לפני ראש השנה. בקשת הסליחה מבורא עולם על חטאים ידועים וכן בקשת סליחה מחבר, יש לעשות מוקדם ככל האפשר.

2. יכולה להמשיך עד לנישואיה. לאחר נישואיה, עליה ללכת אחרי מנהגי הבעל.

3. ניתן לבקש גם כל שנים עברו. כל עוד הנשמה באפינו יכולים לתקן את כל חטאינו בין חטאים של אדם לחבירו ובין חטאים של אדם למקום.

עלי והצליחי,