שמירת יום כיפור בצבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, אני חייל שנמצא כעת בתעסוקה מבצעית ולצערי אני נשאר ביום הכיפורים בבסיס מה שאומר שאצטרך לחללו(למשל סיור ברכב) ואני לא אוכל להתפלל כמו שצריך משום שכל היום מתפללים וגם יהיה לי מאוד קשה עם החום ואני אהיה צמא. הרב בבקשה עזור לי מה אני עושה האם לברוח מהבסיס בשביל להיות בבית ולצום כמו שצריך? בבקשה הרב עזור לי אני מאוד זקוק ליום הזה, עשיתי הרבה מאוד חטאים בשנה האחרונה, נראה יותר מאשר כל החיים שלי.

תשובה

שלום וברכה

אם כל מה שתעשה הוא להגנת עם ישראל ולצורך פיקוח נפש הרי שאין לך מה לחשוש כלל, זכויות אלו יתוספו לך ליום הדין.

בהצלחה,