שבועה בחתימת ויזה לארצות הברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב התחלתי למלא טופס אישור לויזה לארה"ב ובסוף השאלון נתקלתי בשאלה שעליה אני מתחייב לחתום אחרת לא אוכל לקבל את האישור. תרגום מאגלית: "אני מתחייב בהיותי מודע לעונש בגין שבועת שקר בכפוף לחוקי ארה"ב שהנאמר לעיל הינו אמת ונכון" אני אישית לא רוצה להשבע כי אני יודע מה חומרתה של שבועה למרות שלא שיקרתי בפרטים אבל עדיין זה מרתיע אותי. האם זה נחשב כשבועה בכלל ואם כן מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ומדובר בהצהרת אמת אין כל בעיה. לא החמירו בהצהרה בכתב אף בלשון שבועה, כאשר מדובר בשבועת אמת.

בהצלחה,