קושי להתפלל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני נמצאת בתקופה שיש בה כמה דברים שמאד מעיקים עלי. במצבים כאלה ידוע שצריך להרבות בתפילה ובתחנונים, אבל לאחרונה אני מרגישה שזה מתיש אותי להתפלל ולהתחנן. האם לא יותר טוב פשוט להפסיק להתפלל (או להפחית בתפילות) ורק לבטוח בה´ שיהיה טוב כי הוא עושה הכל לטובתי ואין לי מה לדאוג? בתודה,

תשובה

שלום,

בדיוק הפוך, בכך שאת מתפללת את מראה לה' יתברך את גודל הביטחון והאמונה שלך בו. כשהאדם לא מתפלל, זה מראה כביכול על יאוש, כאילו חלילה התפילה שלו לא עוזרת, ובכך שהוא לא מתפלל הוא לא מראה אפוא את גודל הביטחון שלו אלא הפוך: את גודל היאוש.

מובא בחז"ל ובספרי מחשבה שתמיד "התפילה הבאה" יכולה להיות זאת שתכריע את כף הזכויות של האדם, והיא זאת שתביא לו ישועה. כך שבודאי שאין מה להתייאש חלילה. ויתירה מזאת, בעצם התפילה אדם מקיים גם מצוות אחרות חשובות: הוא מוכיח את אמונתו במציאות של ה' יתברך ובהשגחתו!
ולכן, את צריכה דווקא להתחזק בתפילה, וישועת ה' כהרף עין.

בברכה,
ערן בן ישי