מדיח כלים צריך לייחד לבשר וחלב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, בביתי ישנה הפרדה בין כלים בשריים לחלביים אך השטיפה של הכלים נעשית במדיח כלים כאשר כל הכלים יחד, הייתי רוצה לדעת צעד אחר צעד כיצד להגעיל/להכשיר את הכלים באופן עצמאי בביתי, כמובן שלאחר ההכשרה שטיפת הכלים תעשה בנפרד על ידי סקווטש בשרי או חלבי. מדובר על סכום, צלחות, סירים, מרית (כפות ארוכות להגשה). תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

בדיעבד על העבר ניתן לסמוך על שיטת מרן הגר"ע יוסף שלפי דבריו לא צריך הגעלה לכלים. מכאן ואילך תקפיד שלא להדיח יחד כלים בשריים וחלביים יחד.