כל אחד יכול לחזור בתשובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב.. יש לי שאלה שמאוד מסקרנת אותי מקווה שאולי תוכל לעזור לי.. יש לי בן משפחה שכל חייו לא חי על פי התורה כמובן בשוגג גמור מתוך חוסר ידיעה עבר על הרבה עבירות.. ועבר כבר את מחצית חייו בן 50 בערך..ועכשיו הוא מתחיל לערער על תשובה..השאלה היא האם יכול להיות דבר כזה שהקב"ה לא מעוניין בתשובה של יהודי כזה? האם בכלל יש יהודי שהקב"ה לא רוצה את התשובה שלו? תודה

תשובה

שלום וברכה

לא. אין אדם שנדחה ממחיצתו של הקב"ה. כל זמן שהאדם חי בעולמו של הקב"ה יש לו תקווה וכמשפט הידוע "כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן".

ה' יתן לו את הכוחות לתקן את כל אשר עיוות ולחזור בתשובה שלימה במהרה.