צניעות בבית ובחדר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, כמידי לילה אני נוהגת באמירת קריאת שמע המלא. כמו כן בבוקר אני נוהגת באמירת ברכות שחר עם נטילת ידיים. השאלה האם מותר לקרוא את מה שציינתי כשאני מכוסה בחלוק מעל הפיג´מה. החלוק עצמו הינו קצת מעל הברך. אציין שאני נאלצת לקום וללכת בבית עם החלוק ע"מ ליטול ידיים. האם יש בכך איסור של "הצנע לכת עם אלוקיך" או "לא יראה בך ערוות דבר"? וכן לגבי העניין שמחליפים בגדים לפיג´מה או לבגדים אחרים האם מותר להחליף בחדר כשיש בחדר גם ספרי יהדות ביניהם גם סידור? והאם מותר להסתובב בחדר עם הפיג´מה או ללכת איתה בחדר עד להגעה למיטה? סליחה על האי נעימות ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה.

בפרט שאם אני מבין נכון יש לך פיגמה עם מכנס ומעליו חלוק. אבל גם ללא החלוק לא היתה בעיה לקרוא ברכות שחר או קריאת שמע ולהסתובב כך בבית.

מותר להחליף בגדים אף כשיש ספרי קודש בחדר ובלבד שתשיארי עם בגד תחתון. אם את צריכה להחליף את כל בגדייך תכניסי את ספרי הקודש בתוך ארון או בתוך התיק.