מתן בסתר הגורם לשקר, בעיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ערב טוב כבודו רציתי להתייעץ איתך האם פעלתי נכון והאם זה אפשרי להמשיך במתן מידי יום הייתי מכינה מהאוכל שאיימי היתה מכינה לי חצי מהארוחה שלי בצהריים הייתי מניחה בפלסטיק עם לחם וסכום ופרי והייתי מניחה מידי יום כול פעם במקום אחר והייתי מבקשת מה שזה יגיע לידיים הנכונות שרעבות אבל אם זאת כשאמא שלי היתה שואלת אכלת את הכול הייתי אומרת כן ואז הייתי מרגישה שאני משקרת לה ולא נוח מצפונית אבל מצד שני התעצבתי שהפסקתי עם זה כי זה היה מצריך לשקר כי לא כול אחד יכול להביו את צורת החשיבה שלי השאלה שלי האם לא עשיתי עוול בזה ששיקרתי למטרה מסוימת? האם זה נקרה להשחיט? \המון תודה

תשובה

שלום וברכה

תנסי לעשות מעקב ולראות לאן הולך האוכל. אם זה הולך לאשפה או שמישהו אוכל את זה.

אם מישהו אוכל את זה, תמשיכי בכך. אם זה הולך לאפשה, תפסיקי.