מהו המקור להלבנת פנים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, אפשר לדעת מה המקור לכך ש´אין לו חלק לעולם הבא´ הכוונה רק לחלק של אותו היום שבו הלבין את חברו? תודה רבה, אליהו

תשובה

הנה המקור

ספר ערבי נחל פרשת ויחי
תסמר שערות בשר האדם בראותו משארז"ל על אותן שאין להם חלק לעולם הבא כגון המכנה שם לחבירו אפילו דדש ביה בשמיה או המלבין וכדומה, וכן יש הרבה שאחז"ל עליהן שיורדין לגיהנם ואינם עולים, וכאשר ישכיל האדם יראה כי מעט מזעיר האנשים הנזהרים בכל אלה במשך ימי חייהם ומי שנכשל בזה אפילו פעם אחת אינו בא לגן עדן, אם כן למה יגדל כל כך הגן עדן:
אכן עם האמור יובן, כי אותן הדברים שאחז"ל עליהן שאין להם חלק לעולם הבא הכוונה כי הניצוץ השייך ליום ההוא שעשה בו דבר זה נכרת הניצוץ ההוא ונאבד ואין לו חלק לעולם הבא, משא"כ שאר הניצוצות אינם נפגמים בזה ויהיה ענין הנשמה ההוא כבעל מום או מחוסר אבר בהכרת הניצוץ ההוא הימנה ואף על פי כן בא תבא לגן עדן.

בהצלחה,