איך אקיים את מצות ציצית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתורה כתוב שיש חובה ללבוש ציצית על כנף הבגד. הייתי מעוניין לקיים את המצוה ולכן אני שואל האם לובשים את הציצית כל הזמן או רק בזמנים מסוימים האם יש צורה מסוימת שניתן ללבוש את הציצית או בגד מסוים כמו טלית שצריך ללבוש יחד איתו מהי כנף הבגד? האם אדם שלא לבוש כיפה יכול ללבוש ציצית האם יש לומר ברכה מסוימת עם לבישת הציצית האם יש מקומות שאליהם אסור להיכנס עם הציצית או זמנים ומצבים מסוימים בהם אסור ללבוש אותה אודה לכם אם תוכלו לומר לי מה עלי לעשות (אולי יש שאלות שלא חשבתי עליהם) כדי לקיים את המצוה תודה

תשובה

שלום וברכה

מצוות ציצית היא מצווה יקרה וקדושה עד מאוד וכדברי ר"ש בן יוחאי אומר כל הזהיר במצות ציצית זוכה להקביל פני שכינה, אמר ריש לקיש כל הזהיר במצות ציצית זוכה ומשמשין אותו שני אלפים ושמונה מאות עבדים שנאמר כה אמר ה' צבאות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשונות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי.

הטוב ביותר לקנות טלית קטן - ציצית וללבוש תמיד בכל עת ובכך אתה מקיים את מצוות הציצית כהלכתה כל היום כולו. אין מקום ואין זמן שאי אפשר ללכת בו עם הציצית.

אם אתה לובש טלית בתפילה בבוקר אינך צריך לברך על הציצית וברכת הטלית פוטרת את הציצית.

אם אינך לובש טלית בתפילת הבוקר יש לברך את הברכה הבאה ממש לפניהלבישה
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד. אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם. אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ עַל מִצְוַת צִיצִית:

גם מי שלא הולך עם כיפה יכול לקיים מצוות ציצית, את הברכה יש לעשות עם כיפה או כל כיסוי אחר לראש.