הלבנת פנים, איך מכפרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הלבנתי משהו ברבים!!! ואני לא מצליח למצוא אותו! האם תשובה פה מועילה למרות שאני לא מוצא את האיש לבקש ממנו סליחה!!! אני פשוט חרד שאין לי חלק לעולם הבא!!! אם בן כה אין לי חלק לעולם הבא!!! אז אין טעם שהמשיך להיות דתי. רקע: אני מבית חילוני ומשהיא החזירה אותי בתשובה לפני מס שנים בהפחדה. התרסקתי שקיבלתי עול מצוות בבת אחת!!! כיום אני מתחזק ושומר שבת!!! לא ברור לי אם אני יהא דתי בעתיד אך שבת אני קיבלתי על עצמי לשמור

תשובה

שלום וברכה

א. ברגע שאתה עושה כל מה שאת היכול למצוא את האדם ולפייסו ולא עלתה בידך, הרי הקב"ה משלים את התיקון ונותן בלב האדם שיסלח לך, אם אתה שב בתשובה על כך.

ב. כבר מבואר בספרים שהכוונה אין לו חלק לעולם הבא היא רק על חלק הנשמה של יום פלוני שחלק זה לא זוכה לעולם הבא אם לא שבים בתשובה. אולם האדם בכללותו עדיין זוכה לעולם הבא.

ג. כל מצווה שאתה שומר מביאה אותך לעולם הבא מבלי להיקרא דתי. כל ברכה שאתה עושה מוסיםה לך זכויות וכך הלאה על זה הדרך. קריאת השם לא חשובה. מה שחשוב זה רק עשיית המצוות בפועל.