מהו סדר הבוקר עפ"י ההלכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת האם מה שאני עושה הוא בסדר - מכיוון שלא נוטלים ידיים בשירותים אז אני נוטל אותם רק בקומה התחתונה שרק שם זה אפשרי אצלי, אבל לפני כן אני נכנס להתפנות בשירותים בקומה העליונה (ששם אני מתעורר), מצחצח שיניים ואז יורד לקומה התחתונה כדי ליטול ידיים. אני עושה זאת בעיקר כדי לנקות את גופי מצרכים ואת הפה שלי מהריר של הלילה כדי שאוכל להזכיר שם השם בטהרה. האם זה בסדר? ואם לא, מהו סדר הבוקר הנכון ביותר?

תשובה

שלום וברכה

ראוי ליטול ידיים לפני ההתפנות ואם אין לך מים בקומה עדיף שתיטול יידם בשירותים מיד בקימת הבוקר ולהתפנות ואחר כך ליטול ידיים הקומה התחתונה.