האם אישה אינה יכולה לטבול עם תוספות (צמות)?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שואלת שאלה זו מאחר ויצא לפגוש לא מעט נשים אתיופיות בעלות שיער קשה לטיפול אשר לא טובלות רק בגלל סוגיה זו האם יש סייג לעניין?

תשובה

שלום וברכה

אם כי קשרים בשיער הם חציצה בטבילה, ניתן לטבול עם ראסטות וחלילה להימנע מהטבילה. אם אישה מגיעה למקווה והבלנית מסרבת להטבילה, יש לדרוש שהבלנית תתקשר לרב הממונה על המקווה, הוא יורה כדת מה לעשות.

בעניין תוספות שיער יש בזה כמה פרטי דינים וגם כאן בעיקרון ברוב המקרים ניתן לטבול ויש להתייעץ עם הרב המקומי.