מדוע ה´ ברא את העולם שאינו נצרך לו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מקווה שזו לא שאלה של כפירה או שאלה צינית, אבל רציתי לדעת, למה הקב"ה ברא את העולם ואת בני האדם, כאשר הוא לא נצרך למצוות או לכל המערכת הזו?

תשובה

שלום וברכה,

ה' ברא את העולם וכל האנושות, כדי להיטיב לבני האדם: שיישמרו תורה ומצוות ויקבלו את שכרם בעולם הבא.

ואם תשאל, אז שהשם ישים אותנו ישר בגן עדן, ונהנה בלי לסבול? התשובה, שאם אדם מקבל מתנת חינם, אין לו הרגשה טובה, והוא מתבייש להסתכל על הנותן, לכן ה' הביא אותנו לעולם הזה, שנעמול ונעמוד בניסיונות, ואז נקבל שכרנו בעולם הבא, לא בתור חסד, כדי שתהיה זו הנאה מושלמת.

בברכה,
מנשה בן פורת