מה מותר ומה אסור בחו´´ל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבד הרב! אני טסה לחו´´ל עוד מעט, עם חברת נסיעות מסורתית, שזה אומר שהם מביאים אוכל כשר , יכול להיות חלב נוכרי , אבל שיש עליו כשרות מינימלית. אני מקפידה מאוד על העיניין בזמן האחרון , ולא בא לי שכל זה יהרס, אין לי מושג, מה מותר לי לאכול ללא חחש בח´´ול, אז יש לי כמה שאלות: האם אפשר לסמוך על בית חב´´ד בח´´ול? (איטליה) האם מוצרים כמו גלידות (רשום עליה KOSHER)כשרים ברמה טובה? והאם אפשר להשתמש במים רתוחים (מכלים של גוי) בשביל מנה חמה (שאני מביאה מהארץ) והאם אפשר לסמוך על הרובעים היהודים באיטליה? זה ממש ממש חשוב, ותודה רבה!

תשובה

שלו וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שתזכי לשמור את הכשרות כהלכה. הבא ליטהר מסייעין אותו וברגע שאת מקבלת עלייך לשמור את הכשרות כראוי, השם יתן לך להצליח בכך.

שליחי חב"ד באיטליה הם יראי ה' וניתן לסמוך עליהם. כמו כן הרבנות רומא מהדרין ניתן לסמוך.

גלידות שרשום כשר, יש לברר מי הוא המכשיר.

מותר להשתמש במים שבישל הגוי במיחם.

מותר לקנות קוקה קולה ספרייט סודה בירה ללא כשרות.

אשמח לסייע לך עוד בכל שאלה.