תיקון לאיסור נידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גרושה, ולפי דעתי עברתי על איסור נידה, (לא טובלת) עם חבר. מה התיקון? אנא עזרו לי דחוף

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, כל הכבוד שאת רוצה לתקן!

ולשאלתך, עלייך לקיים את שלושת חלקי התשובה, שלימד אותנו הרמב"ם ז"ל (פ"ב מהלכות תשובה הלכות ב,ג):
א] חרטה - להתחרט בלב שבור על המעשה של איסור נידה.
ב] וידוי - לפרט בפה את החטא בשעת אמירת הוידוי.
ג] קבלה לעתיד - לקבל בקבלה גמורה שלא לחזור על מעשה זה, גם בשעה שתעמדי בניסיון דומה.

בנוסף, תתני צדקה ותלמדי ספרי מוסר והלכה כפי יכולתך, ותקבלי עלייך תוספת ב"שמירת הצניעות".

מאד חשוב, לעקור את "גורם החטא", שהוא: המצב שאת לא נשואה, שלכן את עומדת בניסיון קשה. תשתדלי להתחתן כמה שיותר מהר. ובתקופה שעד החתונה - לשמור נגיעה, וגם לא להגיע למצב של ייחוד, עם החבר.

בספרים מובא שצריך להתענות, אבל רבינו עובדיה יוסף שליט"א כתב שזה לא שייך לדורנו החלש מבחינה גופנית ונפשית. (שו"ת יביע אומר ח"א, יו"ד, יד,יד. חזון עובדיה, ימים נוראים, עמוד ריח. טהרת הבית ח"א עמוד קכה).

בברכה,
מנשה בן פורת