הלכות לבייביסיטר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. יש לי 4 שאלות דחופות. 1.האם יש בעיה שאני חוזרת הביתה מאוחר בלילה בגלל שאני עושה בייביסיטר? 2.האם מותר לי לעשות בייביסיטר לאישה שאולי הולכת לעשות עברות? 3.האם אבא צריך או חייב לעקוב אחרי הילדים שלו כדי שלא יעשו שטויות?(מדובר בבוגרים ולא בילדים) 4. מה אפשר לעשות עם אבא שהשתגע בגלל הדת והוא עושה דברים בשם הדת, והוא בטוח שהוא צודק ואין בכלל מה להתווכח על זה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. מותר.

3. ראוי מאוד לעשות זאת, אבל רק בחכמה. חובתו של כל אדם לדאוג שאחרים יהיו יראי ה' ובפרט יוצאי חלציו שיש לו עליהם השפעה בוודאי מחובתו לעשות הכל שבניו יראי ה'.

4. אם הוא השתגע, אין מה לעשות.