הוריי רבים. כיצד אוכל לעזור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בת 23. ההורים שלנו ברוך השם אנשים מאמינים וטובים שגידלו אותנו על ערכים. אך ביניהם הם מלאי מחלוקות, חוסר אהבה. כל בוקר אמי מדברת איתי על המצב וזה מעיק עליי מאוד. אבי הא בן אדם טוב אך לצערי הוא נופל בעניינים של צניעות. אמי כל הזמן אומרת שזה פוגע במזל שלנו, ושלא נתחתן, וזה עוד יותר מעיק ועושה אוירה לא טובה בבית. כבוד הרב, מה אני בתור הבת שלהם יכולה לעשות, כדי לשפר את המצב? אני צריכה ייעוץ, המצב לא קל. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

אני בהחלט מבין את מצבך הקשה, אני לא בטוח שאוכל לפתור את בעייתך, אבל בעזרת השם אנסה להקל על הקושי.

א. לא כדאי להתערב במריבות בין הורייך, זה לא מקומך, הם גם לא יקבלו ממך.

ב. תבקשי מאמך שלא תערב אותך במריבות. נכון שהיא נמצאת במצוקה, והיא מחפשת אוזן קשבת, אבל תסבירי לה שזה ממש מעיק עלייך, ובסך הכל זה אביך, ואת לא יכולה לשמוע עליו דברים רעים.

ג. מה שאביך נופל בענייני צניעות, זה ממש לא קשור למזל שלך, ולחתונה שלך. בן או בת לא נענשים בגין מעשי הוריהם.

ד. תעשי כל מאמץ למצוא את בן זוגך לחיים, להתחתן ולהקים בית נאמן בישראל. שם תמצאי בעזרת השם פינה שקטה וחמה.

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת