קושי בהתמדה בלימוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני לומדע עם אברך, עכשיו בהתחלה, היה לי חשק ללמוד, אלב משום מה החשק קצת ירד, אז אמרתי לו את זה, אז הוא אמר לי אז תלמד פחות אם קשה לך, והיום ניסיתי וברוך השם היה בסדר יחסית. בכל אופן, השאלה שלי היא כזאת, איך אני יכול להגדיל את החשק שלי ללמוד תורה? (אני מתחיל בלמוד) ועוד שאלה אחת קטנה, אם אני עכשיו לומד חצי שעה בערך, כל כמה זמן וגם כמה זמן אני צריך לעלות? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית להתחזר לתורתינו הקדושה.

קשה לתת כללים בדבר, כל אחד צריך להרגיש לבד מתי הוא יכול להוסיף בלימוד.

במצוות לימוד התורה כבכל מצווה יש יצר  הרע המונע ללמוד והמונע מהאדם את החשק והרצון לקיים את המצווה, ניתן לומר שהיצר לאי לימוד הוא גדול וחזק יותר מבשאר מצוות מאחר ומצוות לימוד התורה היא מכת מחץ ליצר הרע. מי שלומד תורה אין היצר יכול על נקלה להפילו בחטאים אחרים, על כן  יש רצון עז של היצר למנוע מהאדם להידבק בתורה. אולם כאשר האדם מתגבר ולמרות שהוא חש אי חשק הוא מתיישב ללמוד ומתעלם מחוסק החשק, הרי שמהר מאוד הוא ימצא את עצמו מחובר יותר לתורה מאחר והתורה מהווה סם המוות ליצר הרע והיצר מוכרח להסתלק מלומד התורה.

בהצלחה רבה בלימוד התורה,