קושייה בעלייה לתורה בשני וחמישי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני משתתתף במניין קבוע ,שביום שני האחרון הכהנים לא הגיעו להתפלל בביה"כ, ובקריאת התורה של אותו היום, רצו להעלות לוי במקום כהן,אך הלה אמר,שהואיל ואין כהן בביה"כ,הוא צלא עולה,ובמבט לאחור,הגבאים שמחו על כך שהלוי לא עלה-בשום שבא עם מכנסיים קצרות,ולכן אסור לו לעלות מכיוון שזהו חילול כבוד התורה-ולכן במקום כהן ולוי-העלו 3 ישראל-אחד ככהן,אחד כלוי,ואחד כישראל. ולכן שאלותיי בנושא הן: 1)האם מותר לעלות לתורה עם מכנס קצר-אך לפחות להתעטף בטלית? 2)האם בגלל שהכהנים לא הגיעו, האם גם ללויים אסור לעלות? 3)האם מעלים 3 ישראלים לתורה,או,לחילופין,בגלל שאם אין כהנים אין לווים-אם הלוויים חסרים,הלא צריך להעלות לכל הקרואים למעמדם ישראל אחד,כמו שאם אין כהנים,אותו הלוי עולה גם ככהן וגם כלוי? מהמצפה לתשובה אלי

תשובה

שלום וברכה

1. להתעטף בטלית, מותר. לעלות לתורה עם מכנס קצר, אין איסור אבל נהגו להתעטף הטלית.

2. אם אין כהן, יכול לוי לעלות במקום כהן אבל אין חובה לקרוא ללוי תחילה.

3. מעלים שלושה ישראלים.