אח המתחצף להורים, להתערב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש לי כמה שאלות- א. התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש,ישבתי במקום של אחד שעובד יחד איתי והאזנתי למישהי ותיקה,השתמשתי בעט שבעמדה שלו,גם הנציגה שהאזנתי לה השתמשה בו,כשהוא הגיע למשמרת הוא אמר שזה העט שלו ושלא יגעו בזה,כמובן שבצחוק, אז התברר לי שזה בכלל עט שהיה במוקד ושהוא של החברה שבה אנו עובדים או שמסתובב שם כבר הרבה זמן, אז השאלה האם הייתי צריכה להשתמש בעט? ב.התחלתי לעבוד בשבוע שעבר במוקד וכרגע אני מאזינה כדי ללמוד את העבודה,התקשרו אליי בשבוע שעבר והציעו לי עבודה במקום אחר שבו יש תנאים יותר טובים,הייתי בראיון עבודה ביום א´ בלי שהודעתי לאחראי במקום בו כבר נקלטתי,התברר לי אתמול שהתקבלתי לשם למרות שהייתי בטוחה שלא יקבלו אותי,הם מבקשים ממני להגיע ליום עבודה רק לניסיון? האם זה בסדר או שיש עם זה בעיה מוסרית,הלכתית? העניין שאני רוצה להחליט איפה עדיף לעבוד, זה לא יפריע לי להגיע למשמרת במקום העבודה שבו אני נמצאת כרגע כי יש משמרת ערב. ג. יש לי אח בכיתה י"א שהוא לפעמים מתחצף מאוד להורים,לפעמים ממש בא לי להתערב אבל רוב הזמן אני שותקת לא מתוך פחד חס ושלום אלא מתוך רצון שהם יפתרו את זה ביניהם ושלא יכעסו שאני מתערבת,מה לדעתך כדאי לעשות? ד. היום כשאבא שלי הגיע מהעבודה מיד שאלתי אותו לשלומו,הגשתי לו אוכל ואז נזכרתי בשעת רצון וביקשתי מהקב"ה כמה דברים,האם זו ה"שעת רצון" ששמעתי עליה הרבה? וממש פתאום המחשבה קפצה לראשי. ה. אימא שלי החליטה לבשל ספגטי בסיר שבו בדר"כ היא מכינה מאכל חלבי,בטעות כששטפתי את הסיר,שטפתי אותו בכיור הבשרי במים קרים,האם יש עם זה בעיה? תודה על הזמן שאתם מקדישים לנו.

תשובה

שלום וברכה

א. אם הבנתי נכון את הסיפור, מותר.

ב. מצטער שלא עניתי בזמן. השאלה עדיין אקטואלית?

ג. טוב מאוד. אבל שלא בשעת ויכוח, אמליץ לדבר עם האח ולנסות לדבר איתו בדרכי נועם ולשכנעו לשנות את התנהלותו.

ד. יתכן בהחלט.

ה. אין כל בעיה.