שמיעת מוזיקה בימי בין המצרים במקום צער

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני שומעת מוזיקה בדר"כ במשך רוב שעות היום, וממש רגילה למוזיקה, ומאוד מאוד קשה לי בשלושת השבועות להמנע משמיעת מוזיקה, וזה מצער אותי. אבי אמר לי שאנחנו נוהגים לא לשמוע מוזיקה רק בתשעת הימים, אך לפי הלכות ששמעתי הבנתי שנכון לא לשמוע מ-י"ז בתמוז. האם מותר לי להקל ולשמוע מוזיקה? אם כן, איזה סוג מוזיקה ועד מתי? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין לשמוע מוזיקה כלל בשלושת השבועות. הצער שלך כשלעצמו אינו מתיר לשמוע מוזיקה. שהרי זוהי המטרה - להצטער ולהתאבל יחד כל עם ישראל על חורבן בית מקדשינו.

זכרי, כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה!