גזלתי מבית הקפה, מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לאחרונה הכנתי בעבודתי לשני חברים כוסות קפה, בתור "מחווה חברית", הם נתנו לי ציוד מסוים מחברה מוכרת שעימם הם עובדים. נוכחתי לדעת שמדובר בעוון גודל מאוד וברור שזהו גזל איני זוכר במדויק את מספר כוסות הקפה שהכנתי - אני מעריך שבסביבות ה- 30-35. אני רוצה להחזיר את הגזל כמה שיותר מהר איני יודע האם עליי להחזיר סכום משוער (אפילו גדול יותר בהשערה שלי) על מנת שבטוח אחזיר את הגזל או שעליי לשלם רק את מחיר הכוס עפ"י חומר גלם - אשאל את הבוס שלי כמה עולה לו כוס קפה. שאלה נוספת, האם אני יכול לתרום לבית כנסת, לישיבה וכדומה...ובזאת לכפר על מעשיי ?? נא, לא לפרסם את המייל שלי. זה מאוד חשוב לא לפרסם. תבורכו

תשובה

שלום וברכה

אם הבנתי נכון, השאלה היא שגזלת מבית הקפה. חובה להחזיר לבעל הבית קפה ואי אפשר להיפטר על ידי החזרה לבית הכנסת.

לאחר שתדע מה העלות של הכוס קפה. תכניס בקופה סכום מתאים ואין צורך לספר לבעל הבית קפה שגזלת והחזרת.