נסיעה לנופש בבין המצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. דודים שלי הציעו לי ליסוע איתם לאילת בשבוע הבא, כלומר לאחר י´´ז בתמוז. והם משלמים עליי אם אני באה איתם. אני בטוחה שיהיו מופעי בידור בערבים, ואולי יהיו גם שירים. האם אני צריכה לסרב להצעה, כי חבל שרק אני אהיה בחוץ, ולא אשב איתם בהופעה, או שאני יכולה ללכת איתם ואין בעיה. מה לגבי הים בימים אלו שלפני תשעה באב? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

כפי שאת מבינה, אין ללכת למופעי בידור או שירה בימי בין המצרים.

כעת, עשי כרצונך, או שתסרבי להצעה, או שתלכי ואל תשתתפי במופעי בידור ושירה.

מותר ללכת לים או לבריכה בבין המצרים, בתנאי שהים או הבריכה פועלות בשעות נפרדות לגברים ולנשים. בהלכה, ישנה חשיבות יתר לגבי הליכה לים נפרד, משמירה על ימי בין המצרים. <>חופשה נעימה,
מנשה בן פורת