לא עשה מעשה חסד עם אלמנה, נענש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני שנה לפני ראש השנה אחות של בעלי שהיא אלמנה .אמרה מספר פעמים שהיא לבד בחג אמנם יש לה ילדים אבל כנרעה לא הזנינו אותה והיא אמרה מספר פעמים שהיא לבד. אמרתי לה תתפללי. ואילו אנחנו עם כל המשפחה נסענו למלון ולא הזמנתי אותה. לפני חודשיים בעלי נפטר ולא ציפיתי לזה .כעת אני מייסרת את עצמי אולי אם הייתי מזמינה אותה זה לא היה קורה לי. אולי נענשתי כי השארתי אותה לבד. האם יש קשר בין הטעות שעשיתי לבין מותו של בעלי והסבל הרב שאני עוברת ?

תשובה

שלום וברכה

נראה שאם אינך עשירה, אין לך כל חובה להזמינה על חשבונך לחג בבית מלון ולא מסתבר שנענשים על כך. אם כי יתכן שמצווה גדולה של חסד עם אלמנה היה ממתיק לכם את הדין ומאריך את חיי הבעל, כמובן, שאנו כאן בעולם הזה לא יכולים לדעת זאת.

אם  יש לך יכולת כספית תוכלי לסייע לגיסתך מכאן והלאה, הדבר יהיה מבורך מאוד לעילוי נשמת בעלך ז"ל.

עלי והצליחי,